Retur av varer

Skal du returnere varer til Belenus kan du følge beskrivelsene du finner under “Betingelser“.
Det er viktig å pakke varene tilfredsstillende slik at de tåler en transport uten å skades. Alle løse deler må sikres slik at de ikke kan flyte fritt rundt inne i innpakningen. Pakk inn i plast eller avispapir kan være en god løsning.

Pakken skal sendes til:
Belenus as
Helge Ingstads vei 27
1820 Spydeberg.

Husk å varsle Belenus når du har sendt pakken.

Jeg trenger hjelp!

Det enkleste er antagelig å sende oss en e-post om du ikke finner hjelpen her på denne siden. Send e-posten til post@belenus.no og beskriv hva du trenger hjelp til. Send også med ditt telefonnummer slik at vi kan ringe deg om det blir nødvendig.

Vi håper du finner den hjelp du trenger på denne siden

Lyspærer

Våre lamper leveres ofte uten lyspære slik at du kan selv velge hvilken pære du skal bruke. Vi leverer flere alternative pærer i de mest vanlig sokler.

E27 er kanskje den vanligste sokkel for lamper.  Gjengene er ca. 25 mm og det finnes mange pærer til denne sokkelen. I Belenus anbefaler vi pærer inntil 60 watt for denne sokkelen. Det finnes også mange LED pærer å velge i som avgir mye mindre varme og er derfor miljøvennlige.

 

 

 

E14 sokkelen er kanskje bedre kjent som mignon og benyttes mye til innendørs belysning. Sokkelen er ca. 12,5 mm i diameter. Finnes både som glødepære og LED.

Lysets temperatur

 

 

En pæres lys angis ofte i styrke og fargetemperatur. En angivelse på 60 watt forteller antagelig mer om varmen pæren avgir enn lysstyrken, selv om det som regel er en sammenheng i dette. Lysstyrke angis i “lumen” og fargetemperatur i “kelvin”. Et blåhvitt lys, “neonlys”, har en høy kelvin verdi, helt opp mot 9000. Lyset fra et stearinlys har ofte en kelvinverdi på ned mot 1000.